don´t cry over someone who wouldn´t cry over you

 
bilderna är tagna med Canon EOS 550D + 50 mm 1.8 + 1/640 s + F 1.8
 
 
 Känner att det ha blivit fler och fler macro bilder på sistonde, tror att det är för att det inte finns några som vill bli fotate längre. Min lillasyster har ju tröttnat vilket jag också säkert skulle göra. Men då undrar jag är det posetivt eller negativt att det blir så mycket macro bilder? För jag vet inte, jag har nu på senare tid verkligen börjat tycka om att fota växter (vilket jag tyckte var dö-trist förut) men jag älskar ju fortfarande porträtt. Det skulle vara supersnällt om ni kunde skicka iväg en kommentar! ♥
 
 

stockholm

 
 
 
 
bilder från igår - imorgon är det halloween, ska du (som jag) proppa i dig godis?
 
 

B & W


Jaha då har man en helt ny tandställning! Kan säga att jag känner mig som ett kraftverk. Har nämligen 4 gummirör och en stor spiral i munnen. Har en helt unik tandställning för att mina tänder verkligen sitter hur fel som helst.
          
Efter tandläkarbesöket gick mamma, Tuva och jag och kollade i lite affärer innan vi skulle äta lunch med pappa. Efter det bar det av på bio. Nu är jag äntligen hemma och kan ta det lugnt. Hade tänkt att ladda upp bilder från idag men har helt enkelt knappt någon energi eller lust att göra det (p.g.a  att jag har en ryslig tandvärk) att göra det så dem bilderna får komma upp imorgon.
 
Vill passa på och tacka för alla superfina kommentarer jag fått senaste dagarna, det betyder guld att ni kommenterar! ♥
 
 

minusgrader, frost och en timme extra

 
bilder tagna med canon eos 550d + 50 mm 1.8 II + 1/400 s + F1.8
 
 
Har varit minusgrader hela natten och jag kunde inte låta bli att halta ut med kameran och knäppa av några bilder i det vackra ljuset. Blev egentligen inte så nöjd med den första bilden men efter jag ökade skärpan en smula blev den mycket finare. Annars är båda bilderna helt oredigerade.
 
Imorse fick vi vrida tillbaka klockan en timme, och hur skönt var inte det? Det är nog det bästa nu när det blir mörkt så tidigt på eftermiddagen. Att vi får sova en hel timme extra innan vi måste förbereda oss för skola och jobb. ♥
 
 

minnen del 2

 
 
 
Om ni undrar varför jag sätter vattenstämplar på bilderna så är det för att det då finns mindre risk att bilder blir stulna. 
 
Åh vad jag älskar Gotland - många bilder jag tog då 2011 är fortfarande några av de jag är mest nöjd med! Här är 4 favoriter. Vad tycker ni om bilderna?
 
 

minnen

 
Älskar att båda killarna längst till vänser sträcker ut armarna som om de skulle flyga, det förstärker den starka känslan i bilden. Svartvit vs färg?

Säkerhetskopierade bort över 1000 bilder igår, har varit så rädd att allt ska försvinna. Har ju så mycket minnen på datorn.Medan jag kopierade såg jag ju alla bilder för att bestämma vilka jag skulle spara och inte. Kan säga att många många bilder har funnits i min dator hela tiden men först nu lägger jag märke till dem, sådana bilder som jag nu ett år efter är super nöjd med. Som de här två bilderna ovanför de tog jag i september 2011 (!) innan Veronica Maggio konserten skulle börja, då kunde jag inga "regler" och hade inte en susning om vad slutartid och bländare var men jag fångade känslan. Vilket för mig är så mycket viktigare än om en fot är pyttelite oskarp. 
 

Som ni ser är det ännu en gång ny design på bloggen (klicka f5 om ni inte ser den) dock tror jag att jag kommer behålla den här länge, har nämligen saknat att ha så pass stora bilder på bloggen igen ( 1000 px breda bilder...)  vissa kanske även ser att det här är en mer frida-variant på supersöta Stellas design. 
 
 

FINDUS

Canon EOS 550D + 50 mm 1.8

Är faktiskt riktigt nöjd med de här bilderna på Findus! Han gilar inte direkt kameran för att den låter och blinkar så det gäller att få honom att slappna av.  Så jag har ett litet trick, jag klappar honom och slutar först direkt innan bilen tas! Då hinner han inte öpnna ögonen, morra och får ett avslappnat utryck. ♥
 
Tänkte även berätta att jag har stukat/slagit till foten regält så hoppar nu på kryckor med hårt lindat bandage runt foten. Det var igår på fotbollen jag helt enkelt skadade mig på något konstigt sätt, gallskrek och grät om vart annat, var idag hos doktorn och rönkade det men inget var av som tur var. Det betyder att jag varken kan träna eller fota nu på ett tag. Eller jag kan fota men det är en aning jobbigare, så får se om ni får så mycket nya bilder nu på ett tag.
 

 
Idag är det FN - dagen och det har uppmärksammats väldigt mycket på vår skola. Alla som går i 6:an (jag är då en av de) fick önska olika saker, om de ville prata om någonting om FN eller va de som tackar och säger hejdå  eller sköta tekniken etc. Allt framförde vi sedan som en liten samling till alla som går i 4:an och 5:an. Jag och Pao hade väldigt mycket och säga men trots det tappade vi inte bort oss och jag känner mig ändå ganska nöjd. 
 
Har ni uppmärksammat FN - dagen?

VÄRLDENS GODASTE PASTA

 
Tänkte tipsa er om världens godaste - och även enklaste pasta. Det är bara att koka pasta och sedan hälla i röd pesto (pesto rosso, tomat pesto). Om man vill kan man även ha i lite stekt kyckling men det är inget måste, något som är supergott till är tomat och mossarella. Nam nam....
 
Någon mer än jag som ääälskar italiensk mat?

FINASTE PAO

 
Var ute och tog lite bilder med Pao idag, visst är hon söt! Så vackra ögon på sista bilden. Tog även en miljard flumbilder haha, typiskt oss. Springa runt i skogen, med kameran och skratta väääldigt högt.  ♥

SOVMORGON

Hur jag ser ut idag
 
Åh vad härligt, idag börjar vi skolan först 10,15! Snacka om bra start på veckan. Får göra ett bättre och intressantare inlägg i eftermiddag men det här är bättre en inget, right? Hoppas ni också får en bra start på veckan ♥

SÖNDAGS PEPP

 
 
källa.

B & W


förrgårs outfit: blus - kappahl. kofta - abercrombie & fitch, jeans - h&m
 

Sov över hos bästa Emma inatt, vi kollade film, åt enchiladas (♥) och godis och bara flamsade runt. Idag ska jag heja på några kompisar som har kommit till final i en cup (i fotboll) och bara ta det lugnt.
 
Någon som håller (eller vet någon som håller) i en typ veckansblogg tävling? Eller som är sugen på att göra länkbyte? (antingen i ett inlägg eller i menyn) Släng iväg en kommentar i så fall!
.

TAKE TIME WHILE TIME IS FOR TIME WILL AWAY

 
Ännu en regnig höst dag, har precis varit och handlat lite snabbt med familjen och var även precis ute och fotade (igen) men det började regna och var lite rädd att skada kameran så jag gick in. Bilden ovanför tog jag dock igår, med Tuvas superfina klocka.
 
Hoppas ni får en lördag med mycket godis och härligt sälskap! ♥

FRIDAAAY!

 
Har "tvingat" ut Tuva, suttit i de blöta löven och bokstavligen sprungit runt med kameran. Allt för att visa er superfina höstbilder jag nyss tog, dock har pappa tagit med sig en sak till jobbet så att det blir väldigt krångligt för mig att föra över bilderna, men ska försöka få upp bilderna lite senare om jag orkar. Därför får ni en instagram bild från imorse.
 
Idag är det fredag och lika skönt som vanligt, kände att det bara var mörkt och blött imorse men nu har det klarnat upp lite i alla fall. Åh vad jag älskar alla färger på löven, där jag bor skiftar allt till flera olika nyanser och det gör att man vill fota ennu mer där av att det blir så många bilder jag vill visa er. Ikväll blir det efterlägntat fredags mys! ♥

INSPIRATION

källa.
 
Bara älskar det här kollaget som jag pillade ihop igår, hösten är så vacker! Idag har det varit en bra dag, var på folketshus här i närheten med hela klassen på eftermiddagen. Fanns så mycket att göra där, superkul! Hur mår ni?

EVERYONE WANTS HAPINESS NO ONE WANTS PAIN, BUT YOU CAN´T MAKE A RAINBOW WITHOUT A LITTLE RAIN

 
 
 

canon eos 550d + canon 50 mm 1.8
 
Idag har vi haft idrottsprov på kondition och puls, en teoretiskt och en praktiskt del. Kände mig inte alls säker imorse men när jag lämnade ifrån mig provet hade jag en bra magkänsla, så förhoppningsvis gick det helt okej i alla fall! Till imorgon har vi spanska glosor och på fredag har vi prov. Nu ikväll blir det fotbollsträning!
 
Har ni tänkt på att det bara är två dagar till helg, mer än halva veckan är alltså avklarad!
Always look on the bright side of life ♥

TISDAGEN DEN 16 OKTOBER

 Lite kreativ bild sådär, imorgon (eller ikväll) får ni några regn bilder jag är rätt så nöjd med. :)
 
Känner att jag är på bra humör, helt utan anledning! Kanske för att det inte regnar, kanske för att dagen bara är avslutad. Vet heltenkelt inte! Hoppas ni också är på bra humör! ♥ Nu fortsätta titta på idrottsprovet sedan fotbollsträning.
 
p.s glömde säga att har lite ny stil på bloggen, tänkte fokusera lite mer på svartvita bilder (om det inte är några med super fina färger) så har även en ny och ren design, f5!

*

instagrambild, kan försöka ladda upp något intressantare imorgon ♥
 
Måndag avklarad, känns som om inget har gott som jag vill men så kan det ju vara ibland. Snart blir det pizza i höstmörkret.
Hoppas ni får en fin kväll!

LIGHT

 
Bilden tog jag för någon dag sedan i morgon solen, hade tänk fota imorse men vaknade upp med regn och magknip. Hoppas ni får en fin dag i alla fall! ♥

LIVE LOVE LAUGH

 
Jag är med och tävlar hos Jarina med den översta bilden. För mig symboliserar den inte bara höst utan även lycka och glädje. Vinsten är 150 kr hos johanpixels.se, här är en direkt länk till tävlingen.
 
Vad tycker ni om bilderna?

DET FANNS INGEN BARA DU, JAG ÄR LYCKLIGARE NU

 
FREEEEDAAAAAAAAAAG! Alltid lika skönt. 
 
Tycker att min blogg är smått konstig just nu bloggar om så mycket olika saker, kanske därför min statistik ökar så långsamt. Så nu ni som läser min blogg, vad vill ni se mer av? Självporträtt, porträtt, vardags bilder, ljusa bilder, svartvita bilder...? Lovar inte att fixa allt för alla men skulle bara vilja veta vad som det är kul att läsa och se på. Kommentera så är ni super snälla ♥

 
Älskar min varma jacka. Den är superskön och mysig, hihi. Såklart att jag var tvungen att gå ut och ta lite bilder på den. :)
 
Halvkonstig "pose" på andra bilden, haha kom massa folk så behövde avsluta hela tiden. Så den var den bästa.

You can't see me

 
Vet inte vad jag ska skriva, så jag skriver inget mer.
Ha en superbra dag!

my sister

 
Lite halvkonstig bild men ändå en bild, är verkligen superkul att lära känna nya kameran. Har även tagit de första porträtten på Tuva (samma tillfälle som bilden ovan) som jag ser fram emot att visa er. ♥

Om mig

Var lat och tog bara en bild från instagram, får lägga upp en bättre bild på mig sen.
Kom på att det var runt ett år sen jag berättade vem jag var här på bloggen så jag kan presentera mig nu igen för alla som inte följt mig så länge, plus att jag har ju ändrat mig på ett år.
 
Jag heter Frida och är 12 år (född 2000), och framstår väl som ganska vanlig tolv årig tjej. Spelar fotboll hänger med kompisar och gör sånt som alla andra, men när man väl lärt känna mig är jag ovanligare en det. Jag har en konstig humor som slår det mesta, skrattar så jag gråter för något andra bara kan fnissa åt. Jag ler ofta och gjärna och gillar att stå i centrum men kan även dra mig tillbaks och bara lyssna. Jag bara älskar att dagdrömma, vet inte varför men man känner sig fri på något konstigt sätt. Det händer mycket i mitt liv (haha vad jag låter poetisk?!) och har helt enkelt inte lust att berätta hur det känns när ens två närmsta vänner som var som systrar flyttat 7 timmar med bil bort. Ni förstår säkert och kan relatera till något i ert eget liv. ♥
 
 
Förutom att fota gillar jag att skriva, det framgår inte så mycket här på bloggen men det är något jag tycker är kul.
 
Jag har: fräknar, tandställning, mellan färgat hår i massa olika nyanser, blåaktiga ögon.
 
Jag är: glad, galen, omogen, mogen, storasyster, septemberbarn, nörd.
 
Jag gillar: smoothie, weheartit, kattungar, mysiga små butiker, instagram, musik, minnen, höstregn.
 
Jag ogillar: lögnare, när det är tyst, förväntningar, tvång, paprika, prinsesstårta, krig.
 
Så det var lite om mig, superkul om någon skulle kunna berätta lite om sig och varför den hittade till min blogg i en kommentar :)

braid


kör på ny design ↓

 
Fick en kick med inspiration, så nu ser det nytt ut här på bloggen, hoppas ni gillar det. Det gör i alla fall jag ♥

Autumn is here

 
Vill bara fota som en tok just nu, älskar alla färger på hösten!
Nu har jag även beställt hem en fjärrutlösare till kameran *förväntansfull* ska bli super kul att fota självporträtt med nya kameran. ♥

Vad jag fick när jag fyllde år

 
kamera, body butter, skrivbordsundelägg, tröja från hollister, bok om världens mest kända fotografier, klocka och ett spel Tuva gjorde till mig.
 
Fick öven en prenumeration på valfri tidning, lite pengar och parfymen jag visade igår, är jättenöjd och tacksam över allt fint jag har fått! Nu blir det lördags mys. ♥

Smyg titt..

 
... på vad jag fick i present när jag fylllde år. Som sagt kommer det upp när vi även bytt det som skulle bytas förhoppningsvis imorgon!  Fick i alla fall Taylor Swifts wonderstruck av mormor. Luktar så goooott.... Och visst var förpackningen snygg?

Kanelbullensdag

 
Känner för att vara lite annorlunda och lägga ut en bild på en bulle på kanelbullensdag. (varning för ironi)
 
Känner även att alla som läser min blogg tror att jag bara äter kanelbullar och dricker varmchoklad varje dag, haha men jag äter även annat. Är inte någon som gillar att äta som man spricker, man får ju så ont i magen då...

macro

 

Varm choklad

 
Kom hem idag och var på allmänt irriterande humör, åt väl inte så mycket till lunch (bara jag som inte gillar sötsur fisk ?) i skolan idag och behövde väl helt enkelt mat. Det är då man har en sådan tur och självklart snäll mamma som frågar om man vill ha varm choklad?! ♥ 
 
Har precis gjort lite läxor också, alltid skönt att ha det gjort!

Autumn is in the air

 
Då har man tagit två sprutor idag då, en i vardera arm. Kan beskriva mig själv som en zombie fortfarande, men bättre det en sjukdom! ♥

RSS 2.0