en gammal favorit

 

sjuk

Hade tagit en mycket bättre bild med kameran, men det ville inte funka
 
Redan igår hade jag ont i halsen, dock trodde jag att det skulle gå över (som vanligt) men nej. Jag är nog på väg att bli riktigt sjuk jag har mina små knep som visar på det (haha). Har ingen lust att bli förkyld men men. Hoppas det går över snabbt i alla fall. ♥

Hej på dej

hej jag lever, har som sagt varit på bästa klassresan, har ingen energi så ni får något bättre imorgon. Ha det bra!

jag och min syster

 
Kan säga att efter bild nr 2, var jag rätt riven på armen. Lilla Findus tyckte kameran va läskig.
 
Idag har jag varit ständigt igång, halvsprungit mellan lektioner, och mot bussen. Där jag (som tur var) kunde få en stund att prata med söta Maria. Innan jag satt själv på bussen. Väl framme fick tandläkaren kolla mina tänder. Be mig öppna och stänga munnen runt hundra gånger. När han sedan var klar med det skulle jag bara fortsätta som vanligt, haha. Åkt in till stan istället för att vara med kompisar och ha kul, utan att det blev någon ändring känns ju lite bittert... Men that´s life! Nu väntar en supermysig middag, pestopasta med kyckling. NAM NAM! Och imorgon åker jag ju även iväg på klassresa/lägerskola som vi har kämpat och lägntat. Det kommer bli grymt!

In my window

jag ääälskar bild nr 3, haha
 

Hej fotbollsmatch i regnet
, slänga mig i en vatenpöl är ju kul, höhö (jag står i målet). Men själva fotbollen ser jag fram emot i kväll! Hoppas bara att vi inte blir sjuka lagom till klassresan och allt.... Ni får hålla tummarna för mig i kväll, så går det säkert super. ♥

Tips: självporträtt

De här bilderna var ju då tagna av Tuva, min syster (och ja jag har fixat inställningarna)
 
Fotar du gjärna porträtt, men har ingen som vill stå framför kameran? No problem. Självporträtt är då den ultimata lösningen.
 
Några tips
1. Skaffa en fjärrutlösare, inte alls dyrt och enligt mig värt varenda öre. Den är även bra om du ska ta landskapsbilder med stativ och inte vill få det minsta lilla skakigt.
2. Bestäm ett tema, kanske sommar, färger, ballonger eller varför inte att du bara är dig själv och ler?
3. Tänk på ljuset, så det inte blir några onödiga skuggor i ansiktet! Placera gärna dig själv framför ljuset, och gjärna med (som på bilderna ovan) träd i bakgrunden. Titta vilken fin bokeh det blir då! (bokeh är det suddiga prickarna i bakgrunden.)
4. Om du inte fotar i svartvitt, tänk på vad du har på dig. För att det ska bli enklast och bäst resultat kan det ibland vara bra att ha lite liknande färger som bakgrunden. Men testa dig fram du kanske inte gillar samma som jag!
5. Gör något annrolunda, och kanske lite galet! Vad sägs om att testa att vara någon helt annan, agera framför kameran som om du var den.

Stickade tröjor

Vissa är svaga för smink, andra för parfymer men något jag inte kan få nog av är stickade tröjor! Spelar ingen roll vilken tid på året det är, jag vill alltid ha de. Men extra stort ha begär är det ju just på hösten när det blir sådant här "tråkväder" (jag gillar det nästan ^^). Två favoriter från monki
 
Jag har inte bloggat, och det kommer kanske vara lite dålig updatering. Jag började skolan igår och gick sedan direkt hem för att hänga med min kompis Pao ♥ (som föressten fyller år, grattis till henne min sötis) innan träningen. Och så kommer nog mina dagar vara ungefär. Jag har både mer och mer fotboll. Och mer och mer plugg. Vilket gör att jag försöker uppdatera men gör då det när jag har något att säga. Så det blogginlägg som kommer kommer vara läsvärda och jag kommer inte uppdatera bara för att lixom. Så ni vet, hoppas ni fortsätter titta in.

Ny design

 
Tycks, hiss/ diss ?

LIVA OCH CHILI

 
Livas fina blogg
 
Nej nej nej, i över morgon börjar skolan igen. Visst det är spännade med så mycket nytt men att gå upp kvart över sex / halv sju lockar inte mig... Ska väl i alla fall pilla ihop en design imorgon så det blir lite nystart på det hela.
Har ni börjat skolan än?

2 från Skåne

LIVA ♥ Mer bilder kommer .
 
Igår var det kräftskiva på gatan o hjälp vad många små söta barn det var hihi. Hade i alla fall supermysigt till jag fick en smäll mot huvet (vi spelade fotboll, och det blev lite tufft :D ) och fick världens huvudvärk men som tur är är den borta idag!
 
 

hallonbuskarna #1

 
Jag har vart på fotbollscup (idag och igår) och har nu suttit och gjort det sista på den mest komplicerade designen i mitt liv, nämligen Stellas. Så kolla in och säg vad ni tycker, jag gillar den strakt och vill typ nästan ha den själv. Haha!
 
För att jag inte orkar mer , mer av blogg.se idag så får ni denna bild och inledningen på en fotografering med min syster i farmors hallonbuskar!
Jag vet min bloggdesign ser så tråkigt ut, jag känner det själv så jag ska nog byta snarast.

Banan milkshake

 
Du behöver :
 
7-8 matskedar vanlijglass
2-3 deciliter mjölk
2 bananer (kan bytas ut mot 1 - 2 deciliter annan frukt/bär)
1 - 1,5 tesked vaniljsocker
Müsli (valfritt)
 
mixer / stavmixer, matsked, tesked, decilitermått, glas.
 
Lägg ihop allting i en mixer, och mixa det gämt.
Fridas tips: För att få det lite mer knaprigt kan man toppa med lite god müsli.
 


 
Nu kommer skolstarten allt närmare, och med skolan kommer ju alla dessa prov, diagnoser, läxor.... När man känner att man har lyckats bra med någonting är det ju inte fel med lite lyxmellis att belöna sig med? Eller vad tror ni? ♥

länkbyte

 
wieps.blogg.se - Tove Nillson driver bloggen flitigt. Här bloggar hon om allt möjligt som kan va kul att veta. Så gå in och följ henne vettja! Klicka på bilden eller bloggnamnet.

♥ ♥ ♥

 
Vaknade tidigt, så passade på att blogga! Igår och förrgår kväll var vi hos min farmor. Och kom hem igår. Vi har inte varit där på hela lovet så det var kul.
 
Tuva och jag har fotat som tokar de senare dagarna och ni kommer bland annat få beskåda en glad Frida i några hallonbuskar.

Redigeringar

 
Så här kan det se ut när jag leker med lite bilder, men vilken är eran favorit? Orginal, den ljusare eller den mörkare? Let me know!
 
Idag ska jag gå och se fotboll med pappa + några grannar. Kul kul!

Q & A

UPDATE: Fler frågor finns längst ner. :)

 

 Ta bild på dina katter :) Ja här är de, som man kanske ser är Findus (höger bild) större en Smilla (vänster bild) men visst är de söta. Men det är knappt man ser att de är syskon! :D


Vad heter din lilla syster?! Hon heter Tuva.

Vad för kamera använder du dig av? Sony a55.

Vad heter din absoluta bästa kompis? Det går inte att ranka.

Vad använder du dig för hårprodukter? Jag är en av de som låter håret leva sitt egna lilla liv, men shampoo och balsam från the body shop, typ rainforest normal to dry hair ?

Vilket är ditt favorit djur?  Om jag hade varit 2-9 hade jag lugnt sagt delfin (var helt galen i delfiner) men hund eller katt tror jag.

Vad är det roligaste att fotografera? Lugnt någon form av porträtt, så kul!

Vad har du för mobil? Mammas gamla Iphone som jag sparat mig till.

Om du har en iPhone eller android så vilken är din favorit app? Jag kanske är tråkig men, Instagram såååå kul!

Vad fick dig att börja blogga? Ingen aning, kanske därför att jag ville visa upp mina bilder?

Kan du video blogga mer? Haha, kanske kanske... Vi får se helt enkelt.

Drömresa? Åh, just nu är det helt klart Paris. Så mysigt, och har ni sett alla bilder på weheartit och på andra bloggar? Det är en liten fotostad om man kan säga så.

Justin bieber / one direction ? Svår fråga, men för att 1D inte har några nya låtar på sistone måste jag säga JB, för hans låtar är typ färska och inte helt uttjatade.



Kan inte du visa din kamera utrustning i ett video inlägg? Det var en bra idé, det kanske jag kan göra!

Kan inte du göra en behind the scenes video? Har faktiskt försökt göra det, haha men det slutar inte så bra för att mobilen kunde jag inte hålla i när jag fotde och jag har inget mobilstativ riktigt. Men kanske någon gång!

Filippa undrar : om du skulle bedöma min blogg från 1-10 villket nummer hade det blivit?  Åh din blog är superfin kollar den nästan varje dag så 8 tror jag!

Vilken är din största hobby efter att fota? Vet inte om den kommer efter men helt klart fotboll!

Favoritblogg? Läsar många, både kompisars och lite större bloggar. Men här kommer några fotobloggar : Tinkerbella, Petronella och Maja, Amanda, Michaela, Megapixlar, Emelie, Nevnarien, Cornelia, Karolina...

Läser du Fokis? Då och då, älskar att hennes bilder är så ljusa och fina.

Hur ofta använder du smink, isf gillar du det? Nästan aldrig, eller jag använder en typ läppbalsam/glans men jag står typ aldrig och sminkar mig länge om det typ inte är skolavslutning. Gillar och gillar, det är väl fint.

Har du läst en fototidning någon gång? Haha, ja framförallt shoot magazine!

Hur många bloggar har du haft? Det här är min fjärde, men en av det raderade vi typ efter en timme haha!

Kan du göra en kortfilm och sedan lägga upp det på bloggen? Kanske det kanske!

Gillar du att sjunga? Ääälskar, när jag inte pratar sjunger jag haha!

Vilken sminkmärke använder du mest? Jag är emot djurplågeri och som ni kanske vet är nästan all sorters smink testat på djur. Jag tycker att det är fruktansvärt så alla produkter jag använder kommer ifrån the body shop där de inte testar på djur! Så lugnt the body shop!

hej hur många victoria secret body splashes har du? 0 ;)

tycker du om snooki? Vet ingenting om henne. Känner bara igen namnet.


vem gillar du mest av kardashians? Vet inte faktiskt, svårt. För att du undrar : Och, ja såklart jag vet vilka det är. Kardashian är efternamnet på tjejerna Kim, Kourtney och Khloe. Deras halsystrar heter Kendall och Kylie Jenner. Det trodde du inte om mig va? ;)

kollar du på Keeping Up with the Kardashians? Nepp.

vilka program kollar du på? Alla möjliga, men jag brukar inte följa så många serier värst ofta. Det blir att man kollar det som är på tv typ. Men Project Runaway är nog en av favoriterna.


Hoppas ni är nöjda med svaren, kanske kommer någon från Emma sen.


Cheesecake brownie med hallon

 
Kanske updaterar med recept sen, om någon skulle vilja baka den? :) ♥ Har 26 frågor nu, tack så mycket! Så imorgon svarar jag men om ni skickar iväg några nu så kommer de med ;)

Banan cupcakes med mini marshmallows

Det inhandlas en massa härliga ingridiensser och blev riktigt stökigt i köket. men det var det värt för det blev ju så gott! Resultatet blev så här :
 
 
 
Imorgon får ni se det andra vi bakade och kanske till och med receptet.. Om någon skulle vilja ha det.
 
 
 
 

Frågestund

Nu drar jag igång en liten frågestund här på bloggen sådär på mammas födelsedag och allt, svarar när jag minst har 10 frågor. Så fråga på!

5 saker ni inte visste om mig

 
1. Jag är helt galen i choklad, hellst ska den vara vit.
2. Jag älskar att göra roliga miner, och det har jag gjort hela livet. Ni skulle se bilder på mig som pytteliten haha!
3. Jag är laktosintollerant och måste gå in i köket på vår skola och be om special mat.
4. Jag gör smoothies hela tiden, tror knappt det finns något godare! Möjligen passionsfrukt i så fall.. SÅ GOTT!
5. Jag opererade bort blindtarmen förra (eller förr förra) året och kom hem från sjukhuset dagen innan pappas födelsedag och kunde inte träna på en låååång tid - lyckat! 
 
 
Bilderna har min söta lilla syster tryckt av när vi var ute och fotade massor med nya fina bilder igår!

kossor

 
Så fula men ändå så söta, kossor i ett nötskal ;) / bilder från Österrike när vi vandrade i bergen.
 
 

tips : produktfoto

 
Produktfoto är väldigt enkelt, och kanske är det enklaste när man väl kan ljussättningen. Till de här bilderna har jag andvänt mitt fönsterljus och åter speglat det med en reflexskärm (min hemma gjorda) som jag har placerat så att det inte blir några onödiga skuggor. På den första bilden som jag kallar orginal har jag bara satt en vit hylla bakom motivet (är sååå mycket enklare att bara sätta ett vitt papper) och knäppt av några bilder. På bild 2 har jag även ett färglatt papper under. Då tycker jag att bilden får mer liv och blir gladare, därför är det min favorit.
 
Till din mini studio:
 
  • motiv, kamera (väldigt viktigt, hehe ;D )
  • vitt papper/ annat föremål
  • bord att ställa motivet på
  • reflexskärm (inte nödvändigt)
  • annat papper/tyg att ha under (inte nödvändigt)

1 augusti

Den här månaden har jag gjort så mycket, skulle behöva fylla massor med rutor med bilder men här är några bilder i alla fall. Har massa gothia bilder som jag även kommer visa er snart. Tog därför inte med de här. ♥

RSS 2.0